Min första bas.
Musiken har alltid varit en stor och viktig delav mitt liv. Min farmor spelade violin i Sveriges Radio Symfoniorkester, min far var orkesterledare för ett storband i Malmö. Min karriär startade vid 3 års ålder och vid 6 blev det piano, skalor och notläsning m.m..
Min första gitarr.
I början av 60 talet blev
övergången till gitarr naturlig, Beatles slog igenom som ni säkert minns. I mitten av 60 talet började jag spela med ett band som hette HO-RO-BEANKIS, (försök gissa vilka grupper som namnet var förkortat efter) de spelade redan ute på ungdomsgårdarna i Skåne. Som 14 åring stod jag på scen med bandet.


Min första Gibson Les Paul, en 56'a.

Originaluppsättning av Zeed: Bo Nilsson Trummor,Jan Nilsson Bas,Bo Andersson Sång,Jonny Zandihn Gitarr. Senare halvan av 60-talet var jag med och startade bandet ZEED. Vi spelade tillsammans i cirka 5 år på de flesta ungdomsgårdarna i Skåne
 
 
Efter lumpen  hittade jag nya utmaningar. I 1 år spelade jag folkmusik tillsammans med några tjejer från Malmö.

När denna utvecklande period tog slut blev jag sugen på att spela med dansband. Valet av orkester hamnade på RAMLERS från Ystad. Där spelade jag under några år.

Därefter vände jag blicken norrut (1975)och började med popdansbandet HILTONS från Helsingborg. Vi spelade i större delen av landet samt Danmark och norra Tyskland men allt har sin ände så även denna satsning.
 
 

Jag har spelat tillsammans med många duktiga musiker och artister men också med en del som bara gillar att stå på scenen.

Några av de artister/musiker jag spelat tillsammans med genom åren.
Joni Compretta, James Lott,BB Cunningham USA
Svenne Hedlund,Tommy Blom,Hans-Inge Magnusson
Håkan Ekvall,Magnus Härenstam,Fredrik Eidenskog m.m.

Lill Lindfors,Lennart Gruvstedt,Mats Norrefalk,Pearl Jarl, Nina Pressin, Mats MP Persson,Glenn Wish, Gospel Glow Marianne Mörk,Tenore Amore,Daniel Lindquist,Henrik Solera, Martin Mcdowell och Peter Forest från England m.m.